top of page

Tesla dhe Besoni se mund të ndryshoni

Updated: Dec 19, 2023


Tesla

Astrit Lulushi

Tesla ishte një gjeni, shumë përpara kohës së tij. Ai kishte këtë ide për të përdorur energjinë që është rreth nesh, eterin, për të fuqizuar shpikjet e tij.

Ai gjithashtu kishte teori të gravitetit që ishte e ndryshme nga ajo e Ajnshtajnit. Tesla mendonte se graviteti ishte një forcë që ndryshon me kalimin e kohës dhe varet nga lëvizja e gjërave në hapësirë.

Pra, Tesla doli me këtë dizajn për një disk fluturues që përdorte një kondensator në formë disku për të krijuar një fushë elektromagnetike që do ta ngrinte atë nga toka.

Ai shtoi gjithashtu disa komponentë të tjerë si xhiroskopët dhe motorët elektrikë për të kontrolluar drejtimin dhe shpejtësinë e diskeve.

Tesla e quajti atë "Space Drive" ose sistem shtytës kundër fushës elektromagnetike.

Ai kurrë nuk e ndërtoi këtë gjë.

Tesla kishte vetëm projekte dhe disa patenta për të. Ai kishte nevojë për një burim energjie falas për ta fuqizuar atë dhe po punonte kullat që do të transmetonin energji elektrike pa tel.

Por atij i mbaruan paratë dhe projektet e tij u mbyllën. Pra, nuk dihet nëse makina e tij kundër gravitetit do të kishte funksionuar apo jo. Shume shkencëtarë supozojnë se nuk do të kishte funksionuar. Por idea e tij mbeti. Të tjerët vazhdojnë të magjepsen.


Besoni se mund të ndryshoni

Astrit Lulushi 

Është vërtetuar mirë nga shkenca se njerëzit kanë një instinkt të brendshëm për mimikën. Ngrini vetullat ndaj dikujt, dhe ai shpesh do të shkëlqejë përsëri. Buzëqeshni dhe ka të ngjarë të frymëzoni një buzëqeshje reciproke. Një teori e ngjashme nënvizon fuqinë e të menduarit pozitiv: Kur zgjedhim me vetëdije të fusim një mendim pozitiv në mendjet tona, trupat tanë përgjigjen instinktivisht.

Mendimi pozitiv na bën më elastik përballë vështirësive. Kur trupi merr sinjalin nga truri se gjithçka është mirë, nga ana tjetër, trupi sinjalizojnë trurin që të ndihet më i kënaqur. Është një cikël reagimesh pozitive që mund të jenë mjaft të fuqishëm.

Sigurisht, është e rëndësishme të pranojmë se jeta do të ketë uljet dhe ngritjet e saj, por nëse mund të përpiqemi t'i shohim pikat e ulëta si pjesë të luhatjeve normale që ne të gjithë përjetojmë, ne mund ta kthejmë fokusin tonë drejt pozitives dhe të ndihmojmë veten të lëvizim. në drejtim të gjërave që duam. Më shumë se çdo gjë, të menduarit pozitiv ka të bëjë me vendosjen e qëllimit dhe të qenit te hapur ndaj mundësive.

Kjo është inkurajuese të kujtojnë se pavarësisht nëse përpiqemi për një medalje të artë olimpike, duke synuar një promovim të madh, ose duke punuar pa u lodhur për të rritur një familje të lumtur, qëndrimi në anën e mirë do të jetë gjithmonë i dobishëm si për trupin ashtu edhe për mendjen.

Herët a vonë, njeriu që fiton është ai që mendon se mundet.

Një mendim i vogël pozitiv mund të ndryshojë tërë ditën.

Mund të ankohemi se bima e trëndafilave ka gjemba, ose të gëzohemi sepse kaçubat e gjembave kanë trëndafila.

Nëse diçka nuk ju pëlqen, ndryshoni; nëse nuk mund ta ndryshoni, ndryshoni mënyrën se si mendoni për të.

Pasi të zëvendësoni mendimet negative me ato pozitive, do të filloni të keni rezultate pozitive.

Optimizmi është tipari më i rëndësishëm i njeriut, sepse na lejon të evoluojmë idetë tona, të përmirësojmë situatën tonë dhe të shpresojmë për një të nesërme më të mirë.

Thjesht mendoni mendime të lumtura dhe do të fluturoni.

Zgjidhni pozitiven. Ju keni një zgjedhje. Ju jeni mjeshtri i qëndrimit tuaj. Zgjidhni pozitiven, konstruktiven.

Optimizmi është një magnet. Nëse qëndroni pozitiv, gjërat e mira dhe njerëzit e mirë do të tërhiqen drejt jush.

Optimizmi i përhershëm është një shumëfishues i forcës.

Zgjedhja për të qenë të shkëlqyer fillon me përafrimin e mendimeve dhe fjalëve tuaja me qëllimin për të kërkuar më shumë nga vetja.

Mendimtari pozitiv sheh të padukshmen, ndjen të paprekshmen dhe arrin të pamundurën. Besoni se mundeni dhe jeni në gjysmë të rrugës.

16 views0 comments

Commenti


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page