top of page

Taktikat tona


Boris Johnson

E di që tani ka një pyetje në majë të mendjes tuaj - sa shpejt mund t'i fusim këto miliona vaksina të reja në krahët e më të rrezikuarve.Ju keni të drejtë të kuptoni saktësisht se si ne jemi duke e thyer këtë problem dhe si do të ofrojmë vaksina për të gjithë në ato grupe kryesore të identifikuara nga Komiteti i Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin deri në 15 Shkurt.


Kjo përfshin të gjithë 70 vjeç e sipër, banorët dhe personelin e shtëpive të moshuara, të gjithë personelin e frontit të NHS dhe personelin e kujdesit dhe ata që janë klinikisht jashtëzakonisht të prekshëm - që arrijnë në rreth 15 milion njerëz në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.


Pasi kemi kryer gati 1.5 milion vaksina, më shumë sesa e gjithë Evropa së bashku, ne po hedhim gjithçka për këtë dhe përshpejtojmë përhapjen tonë.


Taktikat tona janë që së pari të përdorim NHS në mënyrë që deri në fund të javës së ardhshme të ketë:


✅ Mbi 1.000 vende të vaksinimit të drejtuara nga GP


3 223 vende vaksinimi spitalor


✅ 7 qendra gjigande vaksinimi


✅ 200 site të farmacisë së komunitetit të valës së parë


Nëse gjithçka shkon mirë, këto së bashku duhet të kenë aftësinë për të shpërndarë qindra mijëra vaksina në ditë deri më 15 janar.


Së dyti, ne kemi siguruar furnizim të mjaftueshëm për të vaksinuar grupet tona kryesore brenda afatit të 15 shkurtit.


Me ushtrinë që punon dorë për dore me NHS dhe këshillat lokalë për të ngritur rrjetin tonë të vaksinave, duke përdorur teknikat e përgatitjes së betejës për të na ndihmuar të mbajmë ritmin.


Dhe së treti, në sajë të vaksinës Oxford / AstraZeneca, ne kemi filluar të zgjerojmë shumë vaksinat tona të kujdesit shtëpiak - me planin që çdo banori i shtëpisë së kujdesit për të moshuarit të ketë ofruar një vaksinë deri në fund të këtij muaji.


Ky përshpejtim i madh i programit tonë të vaksinimit tani do të ndihmohet nga përparimi shkencor britanik i dy ilaçeve të reja, të cilat zvogëlojnë rrezikun e vdekjes me gati një të katërtën, tani duke u vendosur nëpër NHS për të luftuar virusin.


Kështu që Fatmir, unë mund t'ju siguroj se ne po bëjmë gjithçka që mundemi për të vaksinuar sa më shumë njerëz në të gjithë Mbretërinë tonë të Bashkuar.


Por ndërkohë, duhet t'ju nxis që:


Qëndro në shtëpi. Mbroni NHS tonë. Shpëtoni jetë.


Juaji sinqerisht,

Nënshkrimi i Boris Johnson

Boris Johnson

kryeministër

21 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page