Tërmet !!


  Petrit Malushi

  Nga Petrit Malushi

  Tërmet !!

  Në të thellin gjumë janë njerëzia,

  E rëndë nata, pas ditës me stres.

  Befas lëkunden ndërtesat, shtëpia,

  Ëndërra dhe jetë këputen në mes.

  Solidaritet !!

  Ndërtesa të shkërmoqura,

  Pirgje gërmadhash.

  Nën rrënoja

  Klithma,

  Zëra të këputur,

  Rënkime të mbytura !

  Tmerr !

  Llahtar!!

  Mbi rrënoja,

  Heronj,

  Luftëtarë,

  Duar guximtarësh

  Që luftojnë

  Të shpëtojnë

  Jetë në rrezik !

  Shpresë !!

  Bashkë, krah më krah :

  Shqipëri, Kosovë,

  Serbë, italianë,

  Turq, gjermanë,

  Grekë, malazes,

  Maqedonas, estonezë,

  Kroatë, francezë,

  Bullgarë, hungarezë,

  Rumunë, zviceranë.

  Dhimbja shpirtërore

  Shkrin kufijtë shtetërorë.

  Gjuhë e përbashkët

  Solidariteti njerëzor.

  Për të mposhtur

  Tërmetin gjëmëmadh !

  Vëllezër !

  Ende pa u davaritur

  Shtëllungat e tymrave

  Mbi rrënojat e ndërtesave,

  Të gremisura

  Nga tërmeti kobsjellës

  I mëngjesit të zymtë,

  Më njëzet e gjashtë nëntor,

  Ja, mbrritën, Ata,

  Vëllezërit kosovarë,

  Si fajkonj, fluturim

  Prej Prishtine e Peje,

  Gjakove e Mitrovice,

  Gjilani e Suhareke.

  Dardania mbarë

  Në të lashtin Durrës

  Për të shpëtuar jetë,

  Për të ndarë dhimbjen,

  Për të mbështetur kokën

  Mbi supet e tyre, shkëmb.


  #petrit #malushi

  10 views

  Shkrimet e fundit