top of page

Socializmi i fantazmaveTurp për Corbynistat që janë duke përdorur Covid-19 për të fituar pikë politike.

Corbynistat kanë arritur një nivel të ri. Ata tani shpresojnë se një virus i tmerrshëm do t'i ndihmojë ata të arrijnë atë që ata nuk arritën të arrijnë në kutinë e votimit. Ata po e përshkruajnë hapur Covid-19 si një fenomen që shfajëson botëkuptimin e tyre dhe që madje mund të ndikojë në vizionin politik të përfshirë në manifestin e tyre për vitin 2019. Dhe duke gjykuar nga gusto me të cilën po marrin pjesë në këtë oportunizëm të zjarrtë, këtë përdorim të hijshëm të një virusi të tmerrshëm për të promovuar axhendën e tyre politike, ata nuk kanë asnjë ide se sa tingëllon antidemokratike dhe madje edhe antinjerëzore.

Vetë Jeremy Corbyn është zhvendosur në ballë të oportunizmit Covid. Ai shfrytëzoi rastin e një prej intervistave të tij të fundit të mëdha si udhëheqës i Punës - ai zyrtarisht tërhiqet javën e ardhshme - për të thënë se kriza Covid-19 dëshmon se ai ishte 'absolutisht i duhur' për sa i përket ideve që ai po shtynte vitet e fundit . Sipas fjalëve të BBC, me të cilin Corbyn po fliste, ai ndjehet i vërtetuar ’nga kriza e virusit. Ai argumenton se ndërhyrja e pashembullt e shtetit në jetën ekonomike dhe të përditshme, siç u drejtua nga Boris Johnson dhe Rishi Sunak ditët e fundit, tregon se qeveria 'ka ardhur në një pozicion shumë të madh [tim] dhe e kuptoi se duhet të' investoni në shtet '.

Më vjen keq, por nëse mendimi juaj i përgjithshëm kur vëzhgoni një krizë të kësaj madhësie do të ndjeheni të “vërtetuar”, pothuajse për të mirëpritur krizën si një mundësi për të promovuar botëkuptimin tuaj politik, ka diçka të gabuar me ju. Ne jemi mësuar me Corbyn dhe tifozët e tij duke thënë se ata me të vërtetë fituan zgjedhjet që ata vërtet humbën - dëshmojnë eksitimin e tyre të palëkundur për ardhjen e dytë në 2017, ose pretendimin e tyre se ata humbën zgjedhjet por fituan argumentin në 2019 - por ky politizim i një virusi si një mjet për të rritur-up socializmin e tyre të shtetit të çalë në të vërtetë është diçka tjetër. Thjeshtë armatosja e sëmundjes në qëllime politike. Është socializmi i fantazmave.

54 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page