SI TI, BABA


  Faslli Haliti

  FASLLI HALITI


  SI TI, BABA


  Edhe unë si ti, baba,

  Kam filluar

  T’i heq këmbët zvarrë

  Siç i hiqje edhe ti

  Dikur,

  Kur ti ishe saç jam sot unë.

  Edhe mua, baba,

  Kanë filluar

  Të më dridhen duart

  Siç të dridheshin ty

  Dikur,

  Kur ti ishe, saç jam sot unë.

  Edhe mua, baba,

  Ka filluar

  Të më derdhet filxhani i kafesë,

  Siç të derdhej ty dikur

  Sapo e vije

  Në buzë,

  Kur ishe kaq saç jam sot unë...

  Edhe unë

  Si ti,

  Baba,

  Shkoj shpesh në toilet,

  Siç shkoje dhe ti dikur,

  Atëherë

  Kur ishe kaq saç jam sot unë.

  Ti po qan,

  Baba ?

  Si,

  Ti nuk do

  Që unë të vij në Had tek ti,

  Të të tregoj për jetën dhe peripecitë

  Këtu mbi tokë,

  Mbi dheun

  E zi.

  Të pimë

  Një kafe

  Babë e bir ?

  Të të tregoj sinqerisht baba

  Është më mirë në tokë, a në Had, më mirë ?


  #faslli #haliti

  21 views

  Shkrimet e fundit