SHARRAJT NE HISTORINE E PAVARESISE DHE TE FORMIMIT TE SHTETIT TE RI SHQIPTAR


Vidan Sharra

(Pjesa e dyte)

Nga Vidan Shara

Shqiptaret ,edhe pse ishin te percare,te varfer ne maximum,te pa armatosur dhe te rrethuar nga te gjitha anet prej fqinjeve grabitqare, nuk ndenjen duarkryq. Ne te gjitha trojet shqiptare shperthyen kryengritje te armatosura. Deshira per nje shtet te pavarur shqiptar perfshiu gjithe popullsine. Intelektualet shqiptaro-anadollake ishin te coroditur,nuk dinin nga te drejtoheshin dhe ku te mbeshteteshin. Doli nje klase e re agallaresh,me besim tek populli,qe e mori ne dore situaten e krijuar ne vend. Vlora u be epiqendra e levizjes per krijimin e Shtetit te Pavarur Shqiptar. Pyetja e dites ishte e thjeshte dhe pergjigja kuptimplote: “ Hasan Aga ,do te na behet Shqiperia ? Do te na behet, ne e do”, u pergjigjej Hasan Sharra.