top of page

SEKRETI I USTA MYZYRIT


Ildije Xhemali

Mikeshave dhe miqve elbasanas


Pse e mshefe, usta Myzyri Dhe s'e nxorre në mejdan "Atë" që ta deshi shpirti "Zonjën" që t'u bë derman


"S'paske pas një pik' mëshire" Këndoi a qau violina Natën vonë a ndaj të gdhirê N' qorrsokak dhe dashuria


E martuar, a vajzë e madhe Nga oxhak a nga boxhak A fat'thyer, grue e ndame S'u bashkoi i ziu marak.


Vajtonte zemër e violinë "Më mirë n' pyll se në qytet" Jetohet jeta pa dashurinë?! S' e pranove atë mysybet.


Sa ofshau zemra e shkret' Nëpër dasma nëpër gosti Si qiriu ashiku u tret Kur s' të pat Ty moj përbri.


Vajtoi teli me zë bilbili Kënga tretur por s'u tha Kur shokët në netë prilli "Me të dashmet krah për krah".

33 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page