top of page

Sekondi!


Sekondi!


Të gjithë interesohen për të ditur hiçgjënë e sekondës

Ku prej një hedhje të gurit në ajër vriten një milion veshë

Për të dëgjuar asgjënë në mes një tabuje ku ka zënë një re!


Në një sekondë u tha në një poezi se u shëmb bota ndërkëmbë

Dhe për këtë, kjo botë po rtokulliset kokë e këmbë

Nëpërmjet mesazheve, e poezive të shkruara ane-kënd

Që nga më i vogli e deri tek 86 - vjeçari për të marr vesh se qysh e si e sakënd!


Një sekond alarmoi botën tej oqeanit e deri në lumin çerkez

E mbi të gjitha sekondi i hëngri veshln gomarit e s’u gjënd

E ndërsa qarkullojnë llafet si pa qeder e nder nuk gjejnë,as derman jo e jo, për dreq!


E le të themi se kjo sekondë erdhi nga një fjalë e imja e që askush nuk e merr vesh se si e thash e se si e bitisa

E ndërsa shkruaja poezinë isha e frymëzuar nga një tjetër poezi

sa dhe emrin do e thesha, por s’ka rëndësi!


E nuk e di se si ta vërtisë vargun këtej e tutje për t’i gjetur fundin

E sekondit , sekondi nuk i dilet, pa një dy, tre të tjera kurdisje

Për t’u bërë prapë një poezi e dhimbshme a ku di unë

Që një milion vesh të bëhen dy!

E mos më shumë e as me dhunë!


Teuta Osmani

Amerikë. 2022

48 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page