Rruspie...


Suzana Kuqi

Pata shkruar nje kohe, kur femijet ishin ne kulmin e adoleshences se tyre nje pjese mbi ne dhe fjalet e pista. Se si vajzat e brezit tone, rritur ne nje ambient e kulture familjare qe nuk i pranonte, skuqeshin sa here qe degjonin ndonje te tille. Kam shkruar se si tundimit per t'iu pergjigjur kolegeve te mia te respektuara te ketej detit,( sepse ne fakt ne kete gjuhe nuk me duken njeqinperqind fjale te pista), i dha fund burri me i mire i botes duke me shprehur opinionin se grate vetem kur nisin e plaken perdorin fjalor te tille... Je ne vehte ti, cila grua e pranon se ka nisur te plaket... Me vone hasa nje opinion tjeter mbi plakjen e grave, nuk mbaj mend se cili ishte autori, a ishte anonime. Mbaj mend veç diçka te tille si … kur nis e plaket gruaja nis e mendon per parate...

Gjithsesi se u bera lemsh, keto opinione me siguri u perkasin koherave te cilave njerezimi as qe i mban mend , edhe se une ende i rezistoj tundimit per te komunikuar me koleget e mia te respektuara siç do te desheronin me te vertete ato (sigurisht jo te gjitha koleget jane njesoj te respektuara). Them u r