Rikthimi në shtëpi për shqiptarët e bllokuar jashtë , MEPJ publikon oraret kur mund të telefonohetRikthimi në shtëpi për shqiptarët e bllokuar jashtë vendit, MEPJ publikon oraret kur mund të telefonohet


Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme në bashkëpunim me Përfaqësitë Shqiptare në botë, është duke punuar për të mundësuar rikthimin e qytetarëve shqiptarë që kanë ngelur të bllokuar në vende të ndryshme të botës, si pasojë e mbylljes së kufijve nga COVID-19. Teksa ka publikuar numrat e kontaktit, MEPJ thekson se ka disa orare kur mund të telefonohet.

Nga situata e krijuar prej pandemisë Covid-19, shumë shtetas shqiptarë kanë ngelur të bllokuar në disa vende të ndryshme të botës. Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme informon të gjithë shtetasit shqiptarë, se janë duke u marrë masa për kthimin në Shqipëri të qytetarëve shqiptarë që kanë ngelur të bllokuar në vende të ndryshme të botës, si pasojë e mbylljes së kufijve nga COVID-19. Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, në bashkëpunim me Njësinë e Krizës të ngritur në MEPJ dhe Përfaqësitë Shqiptare në botë, është duke punuar për të mundësuar rikthimin e këtyre qytetarëve sipas kategorive si më poshtë:

👉 Qytetarët shqiptarë me qëndrim mbi 90 ditë në vendet ku ata tashmë janë bllokuar;

👉 Studentët shqiptarë në vendet ku ata studiojnë dhe

👉 Rastet humanitare.

Për të gjithë qytetarët që ndodhen në këto kushte, dhe kanë nevojë për ndihmë 🆘 apo informacionℹ️, telefononi📞 në numrat e vënë në dispozicion për emergjencat. Ministria e Jashtme: Shqiptarët e mbetur jashtë, ja ku mund të telefonojnë për të mundësuar rikthimin e tyre në atdhe

Përfaqësia Nr. Emergjence

ABU-DHABI +971 58 570 5112

ANKARA +905495611985

ATHINË +30 694165 8183

BEOGRAD 00 381 63 30 95 98

BERLIN 0049 1798215905

BERNË +41774099729

BRATISLAVË 00421 904 801 391/ 00421 944 223 941

BRAZIL 55 61 99114 6568

BUDAPEST +36 30 201 3676

BUKURESHT +40784932223

HAGË 0031616275159

IZRAEL 00972 (0) 54 904 2813

KAJRO 201060300388

KATAR +97470277222

KANBERA + 61 450 977 145

KOPENHAGEN +4591636640

KUVAJT 96594048219

LONDËR +44 (0) 75 18662630

MADRID +34 606 376 830

MOSKË +7 929 968 05 38

OTAVË +1 613 864 7575

PARIS +33 1 47 23 31 51