Revista Vogue Australi: 29 foto që dëshmojnë se Shqipëria është Kroacia e re


  29 foto që dëshmojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  BEC WHISH

  Revista Vogue Australi  1/29 Kredia e figurës: Instagram.com/adisshera
  Për pesë vitet e fundit Kroacia ka qenë një pikë turistike për arsye shumë të mira. Shteti Ballkanik ka një vijë të bukur bregdetare, fshatra historikë dhe çmime shumë të favorshme. Aq i favorshëm në fakt që kryeqyteti i saj piktoresk, Dubrovnik, luajti si fiktiv ‘Kings Landing’ në shfaqjen hit-hit të Game of Thrones. Mjaft grusht shteti kinematik. Sidoqoftë, që nga ulja e këtij roli të profilit të lartë, Kroacia nuk mund të pretendojë se është perlë e pazbuluar e Evropës. Isshtë zbuluar mirë dhe vërtet. Që do të thotë që Kroacia duhet ta kalojë atë nder tek fqinji i saj i nënvlerësuar jugor: Shqipëria.  29/02 Kredia e figurës: Instagram.com/adisshera  Kufizuar nga Greqia në jug, me vijën bregdetare të lakmueshme të Mesdheut, Shqipëria është një vend me një peizazh tepër të larmishëm. Nga plazhet me balsam deri tek malet e mbuluara nga dëbora, burimet e nxehta në vendet arkeologjike të listuara në trashëgiminë botërore të UNESCO-s, është një komb natyrisht i bukur që del nga një histori e trazuar për të përqafuar paqen dhe prosperitetin (ata gjithashtu shpresojnë anëtarësimin në BE në të ardhmen e afërt) .
  3/29 Kredia e figurës: Instagram.com/kukesi_yne


  Para se të rezervoni biletën tuaj, dijeni se 50 vjet të sundimit komunist nuk i lehtësoi gjërat për shqiptarët - ata vetëm kaluan në një ekonomi të tregut të lirë në 1990. Vizitoni Muzeun e Mbikëqyrjes Sekrete në kryeqytet, Tiranë, për të marrë një shikoni pas Perdes së Hekurt dhe një kuptim të asaj që kaluan. Nën regjimin nuk ka pasur shumë investime në infrastrukturë, prandaj mos prisni që rrugët, autobusët dhe trenat shqiptarë të veprojnë në nivelin që bëjnë në Gjermani apo Francë. Kjo do të thoshte, tregtia për një udhëtim që është pak më e ndërlikuar për të lundruar është përballueshmëria - mund të hani në restorante të shkëlqyera dhe të flini në hotele të këndshme për gjysmën e asaj që keni paguar në Greqinë fqinje ose Kroaci. Nëse nuk keni shumë kohë dhe dëshironi që gjërat të funksionojnë pa probleme, thirrni një agjent udhëtimesh për t'u marrë me logjistikën e guximshme për ju. Do të dëshironi kohën maksimale për të marrë në këto pamje. Më poshtë, ne kemi rrumbullakuar disa nga vendet që duhet të shohin me vlerë për të udhëtuar në Shqipëri për të.
  4/29 Kredia e figurës: Instagram.com/captured28_ Apollonia, Muzeu Arkeologjik Fier


  Qeparo, Himarë, Vlorë 5/29 Kredia e figurës: Instagram.com/visitalbania2.0  29/06 Kredia e figurës: Instagram.com/flakon.zharku Parku Kombëtar i Thit, Alpet Shqiptare


  29/07 Kredia e imazhit: Instagram.com/albania.tourism Borsh, Himarë, Vlorë


  29/08 Kredia e figurës: Instagram.com/adisshera Himarë, Vlorë  29/09 Kredia e figurës: Instagram.com/adisshera Shishtavec, Kukës


  10/29 Kredia për imazhin: Instagram.com/egzonbytyqiphoto Çarçovë, Gjirokastër


  11/29 Kredia e figurës: Instagram.com/adisshera Koman, Shkodër


  12/29 Kredia e figurës: Instagram.com/emilyrose_travels Shkopet, Lezhë


  13/29 Kredia e figurës: Instagram.com/adisshera Kalaja Porto Palermo, Himarë  14/29 Kredia e figurës: Instagram.com/qualepass Gjipe, Himarë


  15/29 Kredia e figurës: Instagram.com/mattpaynetravelphotography Theth, Shkodër

  16/29 Kredia për imazhin: Instagram.com/egzonbytyqiphoto Parku Kombëtar Valbonë Valley

  17/29 Kredia e figurës: Instagram.com/dueruoteit Koman, Shkodër

  18/29 Kredia e figurës: Instagram.com/adisshera Korçë

  19/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/valentingeiss Kanioni i Langaricës


  20/29 Kredia e figurës: Instagram.com/_dogani_ Mali i Cikes (Maja e Çikës), Malet Ceraunian


  21/29 Kredia e figurës: Instagram.com/the_flyaway_girl Banja termale e Benja (Llixhat e Benjes)


  22/29 Kredia e figurës: Instagram.com/adisshera Piqeras, Vlorë


  23/29 Kredia e figurës: Instagram.com/al_initiative Kalaja e Krujës


  24/29 Kredia e figurës: Instagram.com/visitalbania2.0 Plazhi Porto Palermo, Himarë


  25/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/worldwidealbania Kalaja e Skenderbeut, Krujë


  26/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/albania.tourism Berat, lumi Osum


  27/29 Kredia e figurës: Instagram.com/vadoinalbania Himarë


  28/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/veloxgram_ Plaza, Tiranë


  29/29 Kredia e figurës: Instagram.com/b_visi Sarandë

  #vogue #australi #shqiperia #turizm

  16 views

  Shkrimet e fundit