Presidenti Meta-Personaliteti i Vitit 2019


Skënder Sadri KAPITI

Presidenti Meta-Personaliteti i Vitit 2019

Nga Skënder Sadri KAPITI


Duke u nisur në mënyrë krahasimore me atë se si janë paraqitur dhe me atë se cfrë kanë promovuar personazhet VIP të politikës dhe të pushtetit rezulton se Presidenti Meta është personazhi i vitit 2019.Pra nëse do të mbahej një sondazh duke pasur dhe duke u nisur nga ato kritere të cilat janë probleme shqetësuese sociale, ekonomike, politike, demokratike ,ligjore kombëtare dhe integruese për shqiptarët, atij të cilit do t’i atribuoheshin si perpjekje dhe merita per perkushtimin në zgjidhjen e tyre ai do të ishte Presidenti aktual i Shqipërisë Ilir Meta si personazh i Vitit 2019.

Presidenti Meta ka meritën se për herë të parë në historinë e pluralizmit shqiptar , posti i Presidentit i drejtuar prej tij luajti rolin si institucion mbi partitë politike, si simbol i Unitetit gjithkombëtar shqiptar, si garant i ligjit dhe Kushtetutës. Si President i Republikës është shquar në mbrojtje të demokracisë elektorale dhe referendare, të opozitarizmit politik, juridik, mediatik dhe të Kushtetutës në përballje dhe në sfidë të ashpër kundër autokracisë, kundër korrupsionit, antiligjit dhe antishtetit të politikës e pushtetit dhe si garant dhe mbrojtës i sovranitetit të shtetit e garant i ligjit.