Poeti dhe Diktatura!


Poeti dhe Diktatura!

Poeti i famshëm spanjoll Lorca duke recituar poezinë e tij të fundit, pak para ekzekutimit të tij gjatë luftës civile të Spanjës në gusht 1936, nga një skuadër pushkatimi fashiste.


„Çfarë është njeriu pa liri

O! Mariana më thuaj

Më thuaj si mund të të dua

Nëse nuk jam i lirë, më thuaj

Si mund t’ju ofroj zemrën time

Nëse nuk është për mua“.

13 views0 comments

Shkrimet e fundit