top of page

Po, kjo do të jetë shtëpia jonë


ALDA MERINI 1931- 2009

ALDA MERINI

1931- 2009

Alda Merini (21mars1931

Lindi 1nëntor2009 dhe vdiq

në Milano.Ishte një shkrimtare

dhe poete e njohur italiane.


Po, kjo do të jetë shtëpia jonë,

sot arrij ta kuptoj këtë;

por ti, burrë qefli, kush je?

Të mas: një formulë e eterne.

Ke marrë një pamje të papërkulur.

Ti do të më gërmosh deri aty ku kam rrënjët

(jo për t'më kërkuar, jo për t’më ndihmuar)

do të zbulosh gjithçka që ishte fshehur

me egërsinë e zakoneve të sëmura.

Do të kesh pushtet themelet e mia

njeri që më shtrëngon;

do të lëndosh mishrat e mi me dhëmbët e tu,

do të të vë në afshin e dëshirës së zjarrtë

për ta mbytur sensin e urgjencës.

Si një gur që ndan rrjedhën

një rrjedhë të re uji të rrëmbyer,

ti do të më ndash pa vetëdije

në krahët e një delte të dhimbshme ...


Perktheu #Faslli #Haliti

25 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page