ParadokseAstrit Lulushi


Krimi është i shfrenuar, sepse secili prej nesh e pranon, e justifikon, e lejon, i nënshtrohet atij, sepse ne nuk e luftojmë menjëherë, aty për aty, ku ndodh. Krimi nuk është i shfrenuar sepse nuk kemi burgje të mjaftueshme, se gjyqtarët dhe prokurorët janë shumë të butë, apo se policia është inefikase nga teknikat absurde. Defekti është në karakterin tonë. Ne jemi një komb frikacakësh që u bëjmë dredha përgjegjêsive. Një shoqëri nuk mund të drejtohet, ose problemet e saj nuk mund të përballohen, nëse njerëzit nuk mbajnë përgjegjësi për atë që bëjnë. Sado paradoksale që tingëllon; “atje ku nuk ka ligj nuk ka liri”, shkruan John Locke, edhe pse ligjet kufizojnë lirinë.

11 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif