top of page

Pa TV, pa radio...


Pa TV, pa radio: Si murgeshat në këtë manastir të Notting Hill janë gjithnjë të izoluara


Murgeshat Carmelite të Notting Hill jetojnë një jetë të izoluar në zemrën e West London


Manastiri ka qenë në Notting Hill që nga shekulli i 19-të


Ndërsa Londra vazhdon t'i përshtatet jetës në izolim, murgeshat Carmelite të Notting Hill kanë jetuar për një kohë të gjatë një ekzistencë të qetë dhe të egër në sfondin e komunitetit eklektik të Kensingtonit të Veriut. Vetëm hedhja e një guri larg Rrugës Portobello, murgeshat e Manastirit të Karmelitëve të Trinitetit më të Shenjtë në Sheshin St Charles vëzhgojnë një jetë të varfërisë, dëlirësisë dhe bindjes, e cila i sheh ata të ruajnë heshtjen për shumicën e ditës, jetojnë pa radio, ose TV dhe rrallë largohen nga manastiri, përveçse kur vizitojnë mjekun ose dentistin.

Në vitin 2010, regjisori Michael Whyte, krijoi një film duke shkuar pas murit 22 këmbë të manastirit për të zbuluar jetën e këtyre murgeshave. Filmi, i quajtur “No Greater Love”, mori dhjetë vjet korrespodencë përpara se Z. Whyte të merrte dritën e gjelbër nga murgeshat. Sidoqoftë, në filmin shumë të vlerësuar, Z. Whyte ishte në gjendje të tregonte jetën e jashtëzakonshme të murgeshave e cila përfshin zgjimin në 5:20 të mëngjesit çdo ditë, duke bërë gjashtë milion breza altarësh çdo vit për kishat në Dioqezën e Westminster-it, dhe vendin e vallëzuar si pjesë e rekreacionit.

Në një intervistë për Dioqezën e Westminster, Sr Luke, tha se është një "konceptim i gabuar" që murgeshat janë tërhequr, dhe megjithëse nuk kanë TV ose radio, ata shpesh janë të parët që dëgjojnë fatkeqësi ose konflikte sepse njerëzit i thërrasin duke kërkuar lutje.

Manastiri u krijua në 1878 nga murgeshat Franceze Karmelite dhe që prej asaj kohe ka mbijetuar në dy luftëra botërore. Në përpjekje për të ndarë më shumë Zotin në internet, murgeshat filluan një uebfaqe, podcast dhe kanal Youtube i cili përmban profesion solemn, si dhe "skena nga një kopsht manastiri".

16 views0 comments

Opmerkingen


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page