Pa koment... dashurie


Pa koment... dashurie (ndoshta jo për të gjithë ia vlen ky tekst) Fatmir Terziu


I zbritëm me sy të gjitha yjet në minderin tonë të parë ku netëve të gjata të dimrave tartabiqet kishin ngritur dinastinë e tyre të gjallë.


Në sytë tanë kishim Brixhid Bardonë atë copë të përvjedhur prej revistës me këngët e bulkthave në ballkon zhvishnim dashurinë e huazuar tinëz.


Përmes netëve për ne e dashur puthjet vinin nga një botë memece trupi si një rol busti të shtangur faqet si prushi i dimrit mbi teneqe.


E kështu memorjet mbi këta fotografi udhëtonin si blloqe të harruara kujtimesh jashtë një të zverdhure mbi bardhë e zi vetëm dashuria jonë e dashur rritesh…


…ishte kohë ëndërrash në varfëri ku dhe dashuritë i arnonim me fije por gjithnjë e dashur me zemër e me sy jemi dashuruar si në hotel me pesë yje.


Janar 1990-2020

39 views5 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif