PËLLUMBAT E MURMË  Thani Naqo

  PËLLUMBAT E MURMË

  Gjithësia u zhyt në mugëtirë,

  pëllumbi i murmë shuan me krahë kandilët e yjeve.

  Ai lëpin buzët e veta,

  lyer me njomështi ëmbëlcake dhe të kripur.

  Ajo kthen e vërtit rrobat e nderura përqark stufës,

  dy fole kanarinash ia mbulojnë gjinjtë e zhveshura.

  Nuhat symbyllur këmishët me jaka të shkërmoqura nga përqafimet.

  -Edhe sonte do shikoj ëndërr me trendafil,

  - tha e qesh e tej lumturuar.

  Palos një mbi një çorrapet e ngrohta,

  (nga ato që vesh dimri i varfër,

  arnë mbi arnë,

  në pllaze e thembra.)

  Lëvizjet magjike,

  të gishtave e krahëve,

  shtrojnë flokët dhe palosin të tejdukshmet,

  që vesh për gjumë e për festë femra.

  Në ëndrrën e mëngjesit trupin ai e kish të pendosur,

  pëllumb i murmë ndizte kandilet e yjeve.

  Ajo mbante në sqep gonxhen e porsa çelur

  dhe ëndrra aromonte trendafil.

  2020


  #thani #naqo

  11 views

  Shkrimet e fundit