NJE RISI POETIKE


Pëllumb Ahmeti

NJE RISI POETIKE,,

''TANKAT'' e poetit ,shkrimtarit kritikut Vladimir Avdulla Muca,


Dhe vijne ,,Tankat,,e penes se poetit mjeshtrit te penes ne proze e poezi dhe ne kritike zotit Vladimir Avdulla Muca si nje rreze e ngrohte e ketij dielli pranveror ne diteparat e muajti Mars,,ku poeti mes shetitjes fizike dhe shpirterore aty mes atij flladi bregdetar hedh vargjet e kendeshme plot emocion,,

Si retë në Korab Të më ngjeshesh dua, Si ajo tek ty të tretem. Atëherë do jeshë e imja Dhe kur si shi të derdhem.,,,,

Dhe kjo buqet ,,Tankash,,te emocionojne ne menyren e tyre shprehese sikur je ne nje bashkebisedim me poetin ,,me thjeshtesin e bukur por te lartesuar te fjales e ngritur ne art,,ku merr ngjyra jete poetike, Më së pari Në shkallën e hyrjes Lulëzojn mullagat. Duke i parë Jetë merr dashuria. ,Nje pene e tille mjeshterore percjell imazhe te bukura edhe nga dallget ku peneli i kollonave si peneli i Dalise ,,shprehet pena e shpirti i poetit,,pikturon si ne nje telajo mrekullin mengjesore mbi shkumebardhen e tyre,,,, ''' Fenerët e Currilave E kollonat e betonta, Si peneli i Dalisë Pikturojnë veten Mbi telajon e dallgëve. *** Stilistika poetike ne vargjet e percjella sot nga pena dhe shpirti i poetit eshte sa e vecante por edhe mjeshterore mbres lenese,, e nderthurur me figurat artistike letrare,me krahasimet ,me metaforat me alegorite qe ne cdo secilen Tanke,, te penes se poetit shprehet ndjesia e tij dhe percillet te