top of page

Një prerje prej 50 pence në ndihmë të frontit të parëNjë prerje prej 50 pence në një vlerë prej 4.99 stërlina është prerë kohët e fundit nga “National Emergencies Trust” në Britani të Madhe. Kjo prerje është lëshuar për të falenderuar punonjësit e frontit të parë të luftës ndaj Covid-19. Në dokumentin aprovues thuhet se është lëshuar në ndihmë për apelin ndaj koronavirusit dhe 100 për qind e shitjes së tij do të dhurohet për këtë qëllim. Kjo prerje është vetëm në porosi dhe më parë duhet të bëhet kërkesë që ajo të jetë si një memorje në duart e atyre që e duan një veprim të tillë human.

Më 11 Mars 2020, Organizata Botërore e Shëndetit e shpalli Coronavirus një pandemi, duke shkaktuar një krizë globale shëndetësore që kurrë nuk ishte parë më parë në kohët tona të jetës dhe duke prekur jetën e përditshme të secilit vend të botës.

“Faleminderit për monedhën zyrtare të Bamirësisë Zyrtare për Punëtorët tanë kryesorë” lëshohet në mbështetje të apelit Coronavirus, të nisur nga National emergjencave Trust (NET) për të ndihmuar në mbledhjen e fondeve jetësore në mënyrën më të shpejtë të mundshme dhe për të mbështetur komunitetet në një nivel lokal. Dizajni i saj tregon të gjithë punëtorët tanë kryesorë, të cilët secili rrezikon shëndetin e tyre çdo ditë për të na mbajtur të sigurt.

100% e çmimit neto të shitjeve të kësaj monedhe do t'i dhurohet apelit të Kombëtare të Emergjencave Trust Coronavirus.

Apeli Coronavirus i NET filloi në 18 Mars dhe tashmë ka gjeneruar mbi 20 milion £ - të mundshme nga bujaria e njerëzve ashtu si ju! Apeli po mbështetet edhe nga HRH Princi William, Duka i Kembrixhit i cili kohët e fundit është bërë një mbrojtës i bamirësisë.

"Kjo është një krizë që askush prej nesh nuk ka parë më parë dhe pavarësisht nga rrethanave tragjike, ekziston një dëshirë e fortë e publikut për të ndihmuar të tjerët dhe për t'u kthyer. Tani është koha për akte të vogla për të bërë një ndryshim të madh në bashkimin tonë dhe këto monedha janë të dy një falënderim i veçantë për të gjithë ata që mbajnë vendin drejtimin, si dhe një mënyrë tjetër që njerëzit të bëjnë atë që munden për të ndihmuar ata në shoqëri që duhet më së shumti." ka thënë me këtë rast Gjeneral Lord Dannatt, Kryetari i Trustit Kombëtar të Emergjencave.

@copyright

13 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page