top of page

Ngele “yll” o plak.
Shqiptarët më thoshin: “Grek”

Grekët me thonë: “Shqiptar”

Kur isha djalë vajzat ,

Më thoshin “palo djalë”!


Dhe vitet shkuan rradhë

Dhe unë nuk di seç jam

Një shoqe ime e klasës

Më thotë: ngele “yll” o plak.

27 views1 comment

1件のコメント


FJALA E LIRE FREE SPEECH
FJALA E LIRE FREE SPEECH
2023年8月28日

Fatmir Terziu: Një poezi mjaft e bukur. Domethënëse. Shumë e veçantë. Ka në gjirin e saj edhe mesazhin, edhe realitetin e kohërave. A nuk është një arsye më shumë për të kuptuar situatat, rrethanat?! Autori një djalë i edukuar, i rritur me fisnikëri e patriotizëm, nga një baba që kurë nuk i ka mëdysur këto rrethana natyrshëm e paraqet situatën e bukur në vargjet domethënëse, në realitetin jetik, në atë që Njeriu, lind, dimensionohet dhe kërkon në hapësirën e dimensionitet ndryshesat. Bukur dhe thjesht Petraq Janko Pali.


いいね!

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page