top of page

Ngarkesa emocionale te ben te shkruash


Lela Dardha Kokona


Ndoqa me kersheri nje nga émisionet ne televizion TVSH-3,ku behej fjale per vlerat e cmuar te familjes tiranase, Tafai.Per te folur e shkruar per njerezit e mendjes te një fisi, nuk është e lehtë. Sidomos ,per ata qe tere jeten ia kane kushtuar atdheut.Rrugëtimi i tyre ishte sa i veshtire aq dhe i bukur e mbreselenes.Une, nuk marr persiper te ve ne spikame te gjitha vlerat, meritar e tyre njerezore kombetare.Mund te them se me beri pershtypje bagazhi i madh i arritjeve, sukseseve, puna e tyre e palodhur ,te vleresuar me grada shkencore ,te cilet jane bere gure themeli per shoqerine tone, ne fusha te ndryshme si, ne mjekesi,arsim, kulture,ne fushen e industrise ,inxhinjeris si njerez me dinjitet.Ne fonetiken e televizionit mund te degjosh zerat e tyre brilant, sikurse dhe nena e z. Arben Tafai .Artist ne fushen e kinematografise,redaktor, ne fushen e sportit. Sigurisht, baza e gjykimit te tyre eshte ishte dija ne fusha të ndryshme me nje pasuri intelektuale te mendimit tyre, sfidat me te cilat eshte ndeshur kjo familje e virtyteshme me integritet dhe parime te forta morale, me nje art logjik per te pasur zili. Gjithashtu, trajtimi qe i bënte fuqise se fjales z. Arben Tafai, te nxiste e te buiste emocione me ndriçimin e vlerave qe kishte kjo familje e madhe .Ishte puna e palodhur, pjalmi qe sfidonte cdo kohe. Puna, guximi,vlerat e tyre, u ngjanin yjeve te shndritshem qe kane ndritur udhen e tyre te dijes, plote sfida .Jeta tyre per ata ishte , nje lufte per te ndertuar veten e me pas shoqerine.Nuk mund te mos permend nje nga veprat njerezore, me te bukura te z. Arben Tafaj, « Te qenurit i dobishëm per te tjeret,me nje dashuri njerezore »

Ju uroj te jeni gjithmonë te vlefshëm e me vlera te shtuara,familja e madhe tiranase qe jeni model suksesi ne kete shoqeri shqiptare !

Respekt vlerave tuaja !

36 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page