top of page

Nga e shkuara

Updated: Apr 16, 2023


Nga e shkuara

Astrit Lulushi


Vëllimi The Earth Chronicles që zbulon identitetin e perëndive të lashta të njerëzve - shpjegon pse këta "perëndi" nga Nibiru, Anunnaki, inxhinierë gjenetikisht Homo sapiens, u dhanë Tokësorëve qytetërim dhe premtuan të ktheheshin.

Seriali i Zecharia Sitchin, The Earth Chronicles, flet për njerëzit që kanë lidhje me "ata që erdhën nga qielli në tokë", nga larg, ‘ana e anës’. Në Librin e Humbur të Enkit e shohim këtë sagë nga këndvështrimi i Enkit, një udhëheqës Anunnaki i nderuar në antikitet si Zot në Tokë, i cili tregon ardhjen e jashtëtokësorëve nga planeti Nibiru. Në veprat e tij të mëparshme, Sitchin përpiloi plotësimin e ndikimit të Anunnaki-t në fragmentin e qytetërimit të njerëzve. Ato janë të shpërndara nëpër burimet sumeriane, akadiane, babilonase, asiriane, hitite, egjiptiane, kananite dhe hebraike. Megjithatë, në këto rrëfime mungonte perspektiva e vetë Anunnaki-t. Si ishte jeta në planetin e tyre? Cili motiv i shtyu ata në Tokë dhe çfarë i detyroi të iknin?

I bindur për ekzistencën e një libri të humbur që përmban përgjigjet e disa pyetjeve, autori përpiqet për prova parësore. Ai rikrijoi kujtimet e Enkit, udhëheqësit e këtyre "astronautëve" të parë. Ajo që merr formë është historia e një bote me tensione në rritje, rivalitet të thellë dhe njohuri të sofistikuara shkencore që vetëm sot po konfirmohen; një histori e perëndishme shpaloset, duke sfiduar çdo supozim që mund të bëhet për të kaluarën dhe të ardhmen tonë.

Njerëzit besojnë se njerëzit e lashtë kishin njohuri ose aftësi që nuk mund të shpjegohen nga shkenca moderne. Kjo vështirë se është diçka e re. Njerëzit e antikitetit klasik panë rrënojat e epokës së bronzit dhe menduan se ato duhej të ishin vepër e Ciklopëve. Shprehja "Mure ciklopike" vjen nga kjo ide. Kush tjetër mund të kishte lëvizur dhe përdorur gurë kaq masivë veç gjigandëve, apo jo?

Psikologjikisht, njerëzit nuk kanë ndryshuar gjatë mijëvjeçarëve të fundit, pavarësisht nga përparimet shkencore dhe teknologjike. I gjithë mentaliteti ynë vjen nga nevojat dhe prirjet e brendshme. Pak a shumë, ne gjithmomë kërkojmë diçka më të madhe që mbetet e fshehur ose e padukshme. Shpjegimet për njerëzit që punojnë në mënyra efikase na duken të mërzitshme, të paktën në krahasim me alternativën shumëngjyrëshe se një qenie shumë e fuqishme ka ekzistuar para nesh.

11 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page