NEN STREHE DALLGESH


  Eqerem Canaj

  Zjarri ma prusheroi shpirtin, ndaj marr vrapin e ketu, ketu prane ujanes qe nxine, tek ferfellijne qepallat blu.

  Une, bariu i fjaleve, xhindosur dallgesh ne kersheri : nuk mu nda kjo "Vajza e valeve" me lote, dhimbe, dashuri.

  Dallgeve u shaloj: kalit mbi samar, vrapit cmendurak, ne thellesi... Dhe i them zemerimit te castit: te thur ca vargje poezie, fundja nje strofe, nje varg.

  Pak me ler, te lutem: pak... Le te fleme nen catine e dallgeve pastaj!

  15 views

  Shkrimet e fundit