Ne, spektatorët…


  Klejda Plangarica


  Ta vjedh?

  Me zemrën time në dorë

  përpëlitem.

  E pabesueshme t’i gjej një qoshk

  në mishin tënd,

  nga gjaku yt, një grimë për të të zbraz.

  E përbindshme ta kthej zvarrë

  aty ku ish,

  në trup-gërryerin tim pa gjak.

  Zemrën tënde përpëlis

  në dorën tjetër.

  Ta vjedh?


  Ne, spektatorët…


  Tragjikomeditë, mjerisht, vazhdojnë

  edhe pas mbylljes së sipareve.

  Të gjithë, pamëdyshje, e kanë ditur

  dhe po kaq e dëshmojnë çdo mbrëmje…

  Por askush s’guxon

  të vrapojë drejt skenës,

  të ndreqë diçka,

  madje t’i grisë edhe perdet.

  Edhe pse secili vetëquhet Mesia,

  i trembemi murit të rëndë prej cohe,

  që kushedi ç’intriga fsheh pas vetes!

  Mbetëm, gjithë kohës, spektatorë të zellshëm!

  Tragjikomeditë, mjerisht, vazhdojnë

  edhe kur kyçet portë e vjetër e teatrit.

  Ne kyçim dyert e strehave tona,

  Mbyllim sytë dhe duartrokasim…

  #klejda #plangarica

  7 views

  Shkrimet e fundit