top of page

MUGËTIRË


Thani Naqo

MUGËTIRË


Ç’digjet, vallë, brenda meje?

Mos gjë zemra ka marë flakë?!

Shtrydh mbi gjoks tufët e reve,

Rrjedh shi ditë e natë.


Thërmoj qiellin e zbardh dhenë,

Strehëve u ve qerpikë.

Gjithësinë e ve të flerë,

Pa gjumë mbeta natë e ditë.


Në mugëtirë u zhyt fshati,

Kreshpëron mal’i gurtë.

Pres të vijnë prej së largëti,

Të sertët garguj e të urtë…

38 views1 comment

1 Comment


Resmi Osmani
Resmi Osmani
Jun 07, 2020

Pak vargje. Ku ka me bukur, pak e sakte. E tille duhet te jete poezia. Lirike e ndjere, qe lexohet me endje e te mbetet ne kujtese. Me metafora te gjetura, qe shprehin me se miri gjendjen shpirterore te poetit , kur zemra digjet dhe rete shtrydhen, qe te shuajne ate zjarr, ne mugetiren e pagjume te pesazhit fshatarak.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page