MINI TREGIM NE DY AKTE


HAJDE…

MINI TREGIM NE DY AKTE NGA MYSLIM MASKA

AKTI I PARË

Hajde, je i zgjedhuri i rradhës. Të duam shumë.

_ Faleminderit, por kush jeni , se nuk ju shoh?

_ Ne, nuk bënë të dukemi! Nuk duhet!...

_ Unë gati jam, po ku do më çoni?

_ Atje ku shkojnë të gjithë…

_ Një minutë, sa të gris testamentin që ju lash gruas dhe fëmijve dhe më lanë në vetmi…

AKTI I DYTË

Erdhëm.

_Mirëseerdhët.

Ishin dy murgesha bukuroshe me mantele vezulluese ngjyrë kafe që mu përkulen mbi krye.

-Urdhëroni!

-Erdhëm që të marrim.

-Pse, ç’kam bërë?

-Ke bërë atë që s’e kanë bërë të tjerët.

-Për mirë apo për keq?

-Për mirë.

Atëherë, përse?

-LIGJI YNË, është i njëjtë, si për të MENÇURIT dhe për BUDALLENJTË.

-Po mirë, unë kush jam?

-MYSLIMI.

-Mbiemri?

-Nuk e dimë…

-Keni ngatërruar adresën…

Dhjetor, 2020.