top of page

METAFIZIKA E SENSEVE


Lubomir Terziev


Për Eugjeninë

Kur do të godasë

apo si do të godasë?

Prekja:

A do të jetë një goditje me lopatë

në një kokë plot me pyetje të përjetshme

ose një goditje e butë

mbi gjirin bosh nga bilbila?

Video dhe audio:

A do të shihet

e lartë dhe e ndritshme në tunel

apo dëgjohet vetëm në errësirën e dëgjueshme

te brohoritjeve Gregoriane?

Erë:

A do të notojnë petalet e jargavanit

pa probleme përmes ajrit

apo do të nuhasë papritmas

salcicet serbe?

Shijim:

Me shijen e shkëlqyeshme të mjaltit dhe mustardës

fluturoj mbi qiellzën

ose do të pranoj pa kompromis që djegja

të më presë fytin?

Mjete shërimi:

Ende nuk është zbuluar.

Ka ilaçe, puthje dhe gjëra të tjera që ndihmojnë

gjakun të rrjedh nga koka në këmbë.

Ka ushqime, birrë dhe gjëra të tjera që mbushin

stomakun me lëngje që largojnë urinë.

Por ata nuk e mbrojnë mendjen nga pyetjet e përjetshme

dhe as nuk e mbushin gjoksin me bilbilat e natës.

Lubomir Terziev ligjëron Letërsinë Angleze të Shekullit 18 dhe Romantizëm dhe Shkrim Krijues në Departamentin e Studimeve Angleze dhe Amerikane të Universitetit të Sofjes. Ai gjithashtu ligjëron Letërsi dhe Shkrim në Universitetin Amerikan në Bullgari. Hulumtimi i tij është përqendruar në korrelacionin midis politikës dhe estetikës në letërsinë romantike, si dhe në çështje që kanë të bëjnë me edukimin letrar. Terziev ka botuar tre libra me poezi: Arti i Prastrastinimit (2008), Monologjet e Ujit (2011) dhe Korrespondencat (2017).

Poezi e përkthyer nga F. Terziu

51 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page