„Lypsi i votave“


Nga Petrit Malushi


„Lypsi i votave“


Ikin vitet një, dy, tre

Dhe i katërti po mbaron.

Rrugën merr e vjen tek ne

„Lypsi i votave“, na takon.


Thesin e fjalëve e hap

Si kaceku i gajdexhiut.

Hidhet nga plepi në rrap,

I flet plakut dhe të riut.


„Tuajat halle i zgjidh unë !

Të pasur bëj fukarenjtë,

Të papunët fus në punë,

Mendje jap për budallenjtë !


Bizneset i lulëzoj,

Taksat heq e çmimet ul.

Të sëmurët i shëroj,

Kockën në mish e bëj tul.


Malin kthej në fush të shtruar,

Në qytet mbjell pyllin me lisa.

Shkëmbin bëj arë të punuar,

Lulishten e mbush me plisa„.


Nuk përdor fare peshore

„Orator i rrallë“, klas.

Kokën ta lodh si fallxhore,

Gozhdë betoni në dërras.


„Pastroj ajrin që mbush qiellin,

Ujin që derdhet te deti !

Në dorë kam hënën dhe diellin !

Jam vet Krishti, Muhameti !


Por që të lidhet magjia,

Mes të mirave të rroni,

Kur të shkoni te kutia

Vetëm emrin tim shënoni !


Se pastaj në parlament

Deputet, do jem hero !