top of page

Lutje
Kokën mbështes,

E nënkresa prehër më bëhet.

Është prehri yt, e ndjej,

I njoh rrahjet e zemrës,

E njoh aromën e rrobave.

Gjithçka ka mbetur e paprekur,

E njohur dhe e freskët,

Si ditën e parë,

Kur në prehër më more,

Dhe u gëzove, u përlote.

Kishe marrë në prehër,

Atë që sot përlotet,

Në prehrin tënd imagjinar,

Dhe nuk e beson,

Se më nuk je.

Nuk janë më si dikur,

Fryma jote e ngrohtë,

Këshilla jote e rreptë,

Kolla jote e thatë,

Dhe dera gjithmonë hapur,

Për miq e shokë,

Dhe sofra e shtruar,

Dhe fjala “Bujrëm!”

Dhe s’mund ta besoj,

Se një derë u mbyll,

Për të mos u hapur më.

Tani,

Nuk di në ç’portë,

Të trokas e të çmallem,

Të më dëgjojnë e këshillojnë,

Siç bëje gjithmonë Ti,

O i shtrenjti babai im!

Nëse pranon,

Një lutje dua të ta bëj:

Nëse ngushtë gjendem,

Ndonjë ditë a ndonjëherë,

Prano të trokas si në derë,

Në pllakën e ftohtë prej mermeri,

Dhe fol, mos nguro!

Fol, se do të të dëgjoj!

Ka ikur vetëm trupi,

Gjithçka tjetër ka mbetur,

E do të mbetet tek unë,

Përgjithmonë.
46 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page