top of page

LUTJA


LUTJA

Atanas Hristov Dalçev


Nuk e mbaj mend, nuk e kam parë

mos më kanë ikur vitet?

Ju mos më lini të humbas

Zot, para se të jetoja mitet!


Më nxirr jashtë çdo kompleksiteti,

më mëso thjeshtësinë përsëri:

për t'i dhënë të premtes që mbeti

nga zemra e kthjellimit të mi.


Për të ndjerë gëzimin tim

të fëmijës së pazmbrapsur

që flokët e para të borës në vegim

i mbledh me gojë hapur.


Dhe pa ëndërr të mund të flas

thjesht në një gjuhë injorante...

Më mëso, të lutem Zot i madh,

të jetoj si të gjithë njerëzit që qase.


1927


Shënim: Atanas Hristov Dalçev ishte poet, kritik dhe përkthyes bullgar. Ai ishte ndër poetët kryesorë bullgarë të viteve 1920 dhe 1930. Dalçev ishte gjithashtu një përkthyes i shquar i poezisë dhe letërsisë artistike nga autorë francezë, spanjollë, anglezë, gjermanë dhe rusë.


(Përktheu dhe përshtati në shqip nga gjuha bullgare: Fatmir Terziu)

13 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page