top of page

Liri e imagjinuar


Xhemile Aliu

LIRI E SHENJTË, KEQ NA ZHGËNJYEN

Sa vite kaluan ,sa shpejt që rrjedhën, Sa me zjarr i pritëm,atëherë kur erdhën; Liri të imagjinonim,me shkelqim dielli, Prangat larguar ,në shpirt na përkdheli.

Sa shpejt u zverdhëm,sa shpejt u venitëm, Liri e imagjinuar, nuk na hapi dot ate dritën; Mbi zhgënjimin ton,u mbollë thellë mënxyer, Të keqpërdorën të ropën,ca njerëz të pështirë; Dje ik nga shkjau,gjithë rrugët na i mbylli, Sot na nji gjendje djalli,prap e njejt mynxyrë; Të vjelën të ropën,në gjepa të veta të futen, Ishin aq të shqyr,që njizet vite su ngopën. Si nuk patën keqardhje ,për gjakun e dërdhur, Su erdhi aspak keq për dhembjët e nënave; Të baballarëve,të motrave të nuseve pa burra, Për rinin e shenjët që prap në rrugë bote hodhët. Të kan kthyer ty atdhe ,në nji pronë private, Të shqyen të zhvatën ,të shitën dhe të ropën; Do rrahagjoksa,që në emèr të popullit,kombit, Të rrudhën,të shnukën,për djallinë po punonin; Hapi syt atdhe ,shif ç‘farë po katranisët për ty, Merr hapa të ndalojnë ketë të pështirë mynxyrë Ngrite zërin ngrite mos duro ma që të zhvatinë, Ata që s‘kan zemër atdhetare,të gjithë në djall Vafëshinë. 26-04-2019 Ghermani

40 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page