La Belle France


  Valbona Ismaili Luta


  Fillimi i gjickaje t’re aty asht dhe përkryemja e t’vjetrës i len pa mend t’gjithë bukurija jote pa skej

  Në atë vend, thonë, njerëzit bajnë dashuni tue darkue e boemët kënaqen tue shetit poshtë e naltë bulevardeve tua…

  Për ty e tradhtuen atdheun ata që artin e deshtën e poetët i varrosën dashnorët te ti... edhe ata shpirtna që frymë s’marrin ma zgjohen prej shansonave tua

  Po mue dje idealin e msheftë ma theu loti i burgosun i nji fëmije m’at’anë telave tu...

  V.I.L. (2001)  24 views

  Shkrimet e fundit