top of page

Krenar me Ty Dardani


Krenar me Ty Dardani

Nga Skënder Sadri KAPITI

Krenar me Ty Dardani

Që je ma e hershme

Se krejt Europa

Dhe me mijra vjet

Qëndrove e pamposhtur

Shpirt e zemër shqiptarie

Krenarë me Ty Dardani

Që linde dragoj

Dhe heroj në djepa

Që rrite lisa

Që nuk mundi

As t’i djegë

E as t’i shkulë

Dhe as t’i thajë

As romaku, as bizantini ,

As osmanllia

Dhe as sllavo- barbaria

Krenar me Ty Dardani

Që ke nxjerrë

Gjenaralë e shenjtorë,

Mbretër, sadriazemë

E perandorë

Krenar me Ty Dardani

Që në njëzet vjet liri

Nxorre kaq shumë sportistë

E artistë,

Këngëtare dhe futbollistë

Dhe me heroinat xhudiste

Kampione Europe e Bote

Që me Ar të stolisën

Krenar me Ty Dardani

Me shumë shekuj histori

Mbushur plot krenari e lavdi

Që në dheun

Dhe në truallin tënd të lirisë

I pavdekshëm dhe i perjetshëm

Mbeti trupi, gjaku

Dhe shpirti i shqiptarisë

51 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page