top of page

Koha si sfond


Koha si sfond

Astrit Lulushi


Duajini të gjithë, i besoni disave, mos i bëni keq askujt -

Në komedinë e Shekspirit "All's Well That Ends Well", një nënë ndan këtë citim me djalin e saj. Është një këshillë e shkëlqyer për këdo që përgatitet të përballet vetë me botën.

Shekspiri thotë se çdo person, pavarësisht prejardhjes, është i denjë për dashuri. Por ai paralajmëron gjithashtu që të jemi të mençur se kujt i besojmë, sepse besimi është diçka që duhet fituar. Ndërsa ne mund të mos jemi në gjendje të kontrollojmë veprimet e të tjerëve, ne mund të kontrollojmë se si i trajtojmë ata. Nëse ka një rregull për të jetuar, ai është të tregosh gjithmonë mirësi dhe të mos bësh kurrë asgjë për të lënduar të tjerët.

Luaj më shumë sfond të kohës. Shkaku kryesor nuk është kurrë situata, por mendimet tuaja për të.

Dyshimi vret më shumë ëndrra sesa dështimi. Detyra nuk është të parashikosh të ardhmen, por ta mundësosh atë. E rëndësishme është të mos ndalosh së pyeturi. Kurioziteti ka arsye që ekziston.

Jo gjithmonë duhet të bësh diçka. Thjesht mund të jesh, dhe kjo është mjaft. Ngushëllimi i vetëm kur je vërtet i trishtuar është të duash dhe të të duan, thotë Marsel Proust.

7 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page