KENGETARET QIRJAKULLA BALA (LAPA) , MARIKA CIPA (BALA) LANE GJURME TEK GRUPI I PILURIT


Polo Çipa

……~……~……~……~……~……~……~…… *Grupi polifonik i Pilurit ne rugen e tij artistike ka nxjere shume kengetare si motrat Katina dhe Erimjoni Muco,(Merkuri) Vasilika Lapa (Koka) si dhe kengetaret Qirjakulla Lapa (Bala) si dhe Marika Cipa (Bala) por per Qirjakullen dhe Mariken shume pak eshte folur per to por c'thot Princi i Polifonise per keto kengetare nder vite. * Kenga polifonike e Pilurit ,per nga niveli i interpretimit,qendron ne nje nivel me te larte nga stilet me te shqura te Iso Polifonise. Disa nga interpretuset si Marika Bala dhe Qirjakulla Bala,per aftesine vokale,tashm njihen nga artedashesit tane. Ne mjaft drejtime te mjeshtrise artistike interpretuse se nuk qendrojne me poshte nga kengetaret e tjera si Erimjoni,Katina,Vasilika,ato jane ne rradhe te pare, diten te mbajne gjalle nje stil plot bukuri. Pa tjeter qe dora e mjeshtrit Lefter ka qene e pa kursier.