KENGA E LEJLEKUT, AKUARELI DHE …


Harallamb Fandi

KENGA E LEJLEKUT, AKUARELI DHE …


tregim nga Harallamb Fandi

Ai djalë vraponte duke i çuditur kalimtarët, madje duke i venë  dhe në dyshime. Kur e kuptuan që po merrte rrugën për te hyrja e spitalit njerëzit i lanë hamendësimet dhe u erdhi keq teksa e shihnin të ndalej për pak sekonda sa për të marrë frymë. Atij vetë  as që i shkonte ndër mend se ç’përshtypje po linte. Kishte në sy vazhdimisht sallën e urgjencës dhe donte vetëm një gjë: të gjente gjallë njeriun e tij më të dashur.

***

Nuk e lejuan të hynte brenda. I thanë me butësi që i shtruari qe ende në jetë , por s’mund ta shihte, se në “reanimacion” nuk lejohej të futej askush, veç mjekëve dhe infermierëve. Kur e panë që u mbyt në dënesa e çuan te zyra e shefit. Atje djali mësoi se kishte ende shpresë dhe kjo e bëri të vijë dalëngadalë në vete e t’u përgjigjej pyetjeve. Shefit i duhej të dinte sa më shumë hollësi nga jeta e pacientit se, siç tha, ato