top of page

KARAKTERI


BAJAME HOXHA(ÇELIKU


KARAKTERI


Karakteri?

Karakteri i fort

Është dëmi të zotit.

Është këmbëngulje e madhe

Për t’ia arritur

Të përsosurën ndershmëri.

S’të lë të bëhesh servil,

Të ndalon të spiunosh,

Të gënjesh,

Të vjedhësh,

Të jesh puthadorë.

Të ndalon, dhe

Të kthesh shpinë nga frynë era.

Të thotë: dil përballë jetës

Me djersën e ballit.

Ah, sa shumë që të ndalon!

Të ndalon!

Të ndalon!

Të ndalon!

Karakteri i lartë,

Është dëm i të zotit.

Edhe unë?

E pësova,

Ia pashë sherrin karakterit.

Ai më la fukara,

S’fitova asgjë prej karakterit të fortë,

S’më nxori kurrkund,

Përveçse humbëse.

I qaja hallin kalorësit servil

Se i vareshin këmbët...

I qaja hallin puthadorit,

Se i binte dinjiteti.

Hej medet!

Ata ishin kaluar,

Fluturuar,

Pasuruar,

E unë?

Unë mbeta,

More shokë

Mbeta, tek ura e Qabesë.

E varfër trok,

Kështu e pëson

Karakteri i fortë...

Është dëm i të zot.

19 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page