top of page

KANINA EDHE KALAJA


Natasha Limaj


Eh moj kurora spanjolle,” Çelebiun “ turk mahnite,

“ Kanje-në “ tonë hijerëndë me galaktikën ç’e ngjite…


Venecianët e lakmuan, ” Gaz Evrenozi “ rrethoi..

Breshërimë gjyle, topa…, “ Hani gjak “ fortë trufulloi..


Gjakut zhytur kala-zonja, Italiani “ Prokondar “,

Me atë “ bojë “ shkroi emrin,- Kaninë -, për her’të parë…


Shtrirë shkëmbit, me tri porta, tri po tri brinjë bashkuar,

Trekëndësh me tre mijë hapa, mos Trinia kish caktuar?!...


Jashtë porte “ Çitadela “ përmbledhur njëzetë shtëpi,

Vigjilentë katër topa , grykat oda për miqësi…


Përpërtej dhe shenjtëria, Tyrbe, Teqe, dhe Xhami,

Prehet qetë “ Gaz Evrenozi “ rrotull tarafin e tij...


Brodha botën me lexime, kryq - tërthor në Histori,

Topa si të kalas’sonë, në asnjë perandori…


“ Kanje-ja “ legjenda jonë, brez ,pas brezi do t’këndojmë,

Se Ti.., i vendose emër tokës që ne sot gëzojmë...


O,“ Kanje-ja “ legjendare, foshnjëzat i ninullojmë,

- Kanina edhe Kalaja, me univers do të rrojnë!...


N . L . ( F ) . 24 / 2 / 2018

27 views0 comments

Коментарі


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page