top of page

KANIBALIZMI PO HA NJERËZIT TANË


Vullnet Mato

Vullnet Mato

KANIBALIZMI PO HA NJERËZIT TANËQysh prej një shekulli më parë,

po na kafshon kanibalizmi politik.

Mijëra njerëz të lënduar e të vrarë,

me dhëmbë ligjesh të padrejtësisë.

Kanibalizmi i agjitacion-propagandës,

hëngri për fjalë goje, mijëra shqiptarë,

kalbi në kampet e barakave të baltës,

përtypi të pushkatuar, mbetur pa varr. 

Kanibali shtatëmijë e pesëqind e njësh,

hëngri njerëz për një pëllëmbë tokë,

dhe vazhdon me shembje shtëpish,

ku me çataj ligji, kafshon e ha kokë.

Po përsëritet thënia dikur e Konicës,

se shqiptari, ka kanibal, shqiptarin,

dhe do të derdhen lotët e mamicës,

sa të zgjedhim në krye antiatdhetarin.

Kanibalizmi ka dhëmbë shkopin e gomës,

ka dhëmballë bombat me gaz lotsjellës,

ka birucën me hekura, në vend të gojës,

pasi arma e hakmarrjes, ka ngrënë njerëz.

Kanibalizmin na e pjell antihumanizmi,

që po na ndjek, si mallkim prej vitesh,

filloi me luftën e klasave nga komunizmi,

dhe mbeti trashëgim, si vazhdim ritesh.

Deri kur ne do të jemi, vend me kanibalë,

dhe do kërkojmë Evropën për strehim?

O turp i turpeve, me ligjvënës të marrë,

O krim i krimeve, nga na duhet shpëtim!

8 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page