Ju sjell poetin Mokraro- Amerikan, Sami Hidri


Sami Hidri

 Mbase nuk e njihni. Unë e njoh prej  mëse 40 vitesh. Djalë i rrallë nga Rodokali i  Mokrës së Maro Mokrës, por paqësor, romantik, i urtë, kureshtar, kokëulur, punëdashës, këmbëngulës, i padorëzueshëm, ëndërrimtar dhe  mirënjohës si vetë ai! Kur isha tek “Studenti I Bujqësisë” do më sillte poezi t’i botonte. Dekada të shkuara. Sinqerisht gati e kisha harruar, kur një ditë një telefonatë nga prefixi 515... erdhi tek celulari im! E injorova siç ndodh në Amerikë me numurat që nuk i njeh. Pastaj e mora nga numuri i punës. “Jam Sam, më tha disi mbytur në fillim. Për koincidencë  një Sam  nga Des Moine duhet të bënte një dërgesë biznesi tek klienti  im. “Sa e shet motorin për Nisan 2015?”-e pyeta.  “Unë nuk shes gjë,unë po telefonoj për Shefqet Mekon, mikun tim që ka botuar një libër....” Për herë të parë në punë “humba toruan”... Kurrë nuk mund ta mendoja se më telefononte Sami Hidri , njeriun që e njihja qysh nga viti 1978. Një kureshtar i pathyeshëm nga Rodokali i Pogradecit. U shokova! Mbylla telefonin e punës dhe telefonova video call nga celulari! Ishte Sami  Hidri.  Ai paska ardhur në Amerikë vitin që erdha unë:1999! Atë e ka sjellë në Amerikë , Liljana, e shoqja përmes llotarisë DV program, ashtu si më solli edhe mua Alma ime! Ai ka dy çuna, ashtu si unë! Ai jeton  në mesin e perëndimit Amerikan, ashtu si unë! Ai jeton 400 km në jug të vendbanimit tim! Më duhet 4 orë udhëtim të takohem me  poetin Sami Hidri! Sa afër dhe  sa larg!  Ndaj, papritur për të shkuar në Des Moine IA, po sjell këto poezi si “paradhënie” e takimit të ardhshëm, falë Portës pa kanata që ka hapur për çdo krijues shqiptar Fatmir Terziu!  Po ju sjell një “meze mokrare”