Inxhinieri dhe veprimtari model


Skënder Farka, inxhinieri dhe veprimtari model, që ecën më shpejt se koha…

Nga Gëzim LOKA

Të shkruash për Profesorin e nderuar dhe veprimarin e përkushtuar Skënder Farka, duhet të ndjekësh gjurmët e tij në kohë, të “mbledhësh” ëndrrat e tij si xixëllonjat netëve dhe t’ia përcjellësh lexuesit tok me mesazhin e bukurisë së të jetuarit për të tjerët, çfarë dallon njerëzit e zakonshëm nga veprimtarët modelë, si Skënderi, në punën e tyre dhe në jetë.

Me Skënder Farkën, veprimtarin e shquar të shoqatës aktive “Tirana” na lidhin udhëtimet drejt Lurës, përkushtimi I tij njësoj si të ishte lurian, për të qenë gjithëherë i pranishëm në këtë trevë të mrekullueshme, të vlerave unike natyrore, historike dhe njerëzore. Vajtjet e tij në Lurë, më tepër se “gudia” turistike, kanë qenë dhe mbeten projeksionet e një njeriu fisnik, intelektuali vizionar, për të prekur hallet e më të pamundurve, edhe në vendlindjen time të degëve e rrënjeve, duke gjetur tek Skënder Farka një model të njeriut të përkushtuar, për t’iu ardhur në ndihmë nevojtarëve dhe të pamundurve.

Takimet me të janë gjithmonë supriuese dhe nuk janë kurrë kafe të rëndomta fjalësh pa bukë, por të mbushura me dialogje që prekin hallet, shqetësimet dhe kauzat e tij, në shërbim të një komuniteti, hapësirën e të cilit duket se e