Imigracioni nga 1 Janari 2021
Nga 1 janari, sistemi i ri i imigracionit i bazuar në pikat e MB do të hyjë në fuqi. Shtetasit e BE-së do të trajtohen njësoj si shtetasit jo-BE dhe do të duhet të aplikojnë për viza për të jetuar, punuar ose studiuar në MB.

Qytetarët irlandezë do të vazhdojnë të jenë në gjendje të hyjnë dhe të jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar siç bëjnë tani. Qytetarët e BE nuk do të kërkojnë vizë për të hyrë në MB kur vizitojnë MB deri në gjashtë muaj.

Ata shtetas të BE-së që jetojnë tashmë në MB, si dhe ata nga Islanda, Lihtenshtajni, Norvegjia ose Zvicra, duhet të aplikojnë për të vazhduar jetën në MB pas 31 Dhjetorit sipas skemës së statusit të vendosur.

49 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif