top of page

“I pavaruri”“I pavaruri”

Në gazeta dhe portale,

Si ujë lumi në kanione,

Me mendime “origjinale”

Shkruan “drejt” opinione.


“I pavarur”, pa ngjyrime

Fjalë e tij sharrë që pret.

Nëpër studio bën shpërthime,

Tund e shkund si tërmet.


Ç’ka përbrenda, brum të vetes

Prej natyre bërë dhuratë,

I lë peng nën pluhur mbetës

Kur hedh firmë mbi kontratë.


Mendimet si miell i situr,

Argumentet zinxhir ari

I kyç mbuluar të kopsitur,

I dyllos me dyll sirtari.


Punëdhënësve “bujarë”,

U premton “pas lavazhi”,

Se do flasë me vrull, mbarë

Veç në role personazhi.


Portofolin ka parim

Shërbëtor i porosive.

Nuk humbet kurrë drejtim,

Eshtë besnik i llogarive.


“I pavarur”, por mentor

Pagadhënësin ka mbi kokë.

Dorë dhe gojë për të përdor

Pa falur as miq, as shokë.

9 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page