Home Office gabimisht akuzoi 69 shqiptarë …për hyrje të paligjshme në Britani - pavarësisht nga fakti që ata nuk arritën në MB

Të paktën pesë burra u burgosën, si rezultat i gabimit, për një krim që nuk e kryen


Zyrtarët e Ministrisë së Brendshme akuzuan gabimisht 69 persona për hyrje të paligjshme në Mbretërinë e Bashkuar kur ata nuk kishin arritur në vend, ajo është shfaqur. Të paktën pesë burra u burgosën për një krim që nuk e kryen si rezultat i gabimit dhe tani do të anulohen bindjet e tyre. Gazeta britanike „Independent“ shkruan se e kupton që ata ka të ngjarë të mbahen në paraburgim për imigracionin, pasi ata ende mund të klasifikohen si "hyrje të paligjshme" pa ndonjë dënim. Ministria e Brendshme shkruan gazeta tha se do të deportojë "kushdo që zbulohet se nuk ka të drejtë të mbetet në Mbretërinë e Bashkuar".

Shtetasit shqiptarë ishin në një anije peshkimi të përgjuar në brigjet e Great Yarmouth në 17 nëntor. Anija, që lundronte nga Ostend në Belgjikë, ishte shënjestra e një operacioni të përbashkët që përfshinte njësinë e zbatimit të imigracionit të Home Office, Forcën Kufitare dhe Agjencinë Kombëtare të Krimit.

Të 72 personat në bord u arrestuan pasi dy anije të Forcave Kufitare shoqëruan anijen në portin Harëich. Përgjimi në det dhe ndalimi i menjëhershëm do të thotë se ata nuk kishin hyrë në Mbretërinë e Bashkuar ose kishin kryer një krim sipas Aktit të Emigracionit, por Zbatimi i Imigracionit procedoi 69 pasagjerë duke përdorur ligjin.

Thuhet se ”Rastet e imigracionit do të trajtohen sa më shpejt që të jetë e mundur dhe veprimi i largimit do të ndiqet kundër kujtdo që zbulohet se nuk ka të drejtë të mbetet në Mbretërinë e Bashkuar. Hyrja me dije në MB pa leje është një vepër penale dhe kushdo që ka kryer një vepër të tillë duhet të jetë i përgatitur të përballet me ndjekjen penale.“

21 views0 comments

Shkrimet e fundit