top of page

Hija e Tjetrit


Hija e Tjetrit

Fatmir Terziu


Ankthi i saj nuk ka përgjigje

mashtrimi është si letra me vrima

mjerimi i saj është ngjizje

dyshimi i saj është rima.


E thjeshtë


Ndaloni së luftuari historinë tuaj

jeta është menduar të jetë, një jetë pa hijezimin,,

kompleksi është ndëshkimi ynë

për mosdëgjimin.


A ka hije era?


Unë nuk kam histori dhe nuk kam të kaluar

ky pasion nuk do të shihet kurrë,

duke i rënë në qafë derës,

pra, më jep gotën e verës.


Unë kundër meje


Unë vendos me një psherëtimë, „nëse ka një kandil, unë do të jem ai“

A jam penduar për vendimin tim?

Unë mund të kem qenë një i dyzuar një herë e një kohë

ironikisht Zoti më çliroi

të mos vuaj.

Pra, nëse hija më urren, thellësitë e zjarrta janë aty ku do të jem

Kandili juaj.


Mëkatet brenda


Ne bërtasim për sjellje të drejta

kur shikojmë brenda secilit po vdes nga mëkati

një botë

e thyer është dora e ndihmës në dhimbje,

le të pretendojmë të jemi të plotë

pa hije.


Jeta dhe pse-ja


Unë shoh lotët që rrjedhin në cep të syve tuaj

shoh që shpirti juaj dëshiron të shkojë

më i përkushtuar,

i ngjizur,

por nuk ka vend për t'u ngjitur.


Më tregoni ju lutem

cili është ndryshimi midis nesh dhe pseve?


Frika.


Duket se është bërë mbret më shumë nga padija.


Së fundi


Më në fund hija mund të përshtatet

lëreni të kallet,

ilaçin që po mbaroja

duke pasur atë buzëqeshje të madhe

e rreme dhe fine, kjo është fitorja.

Mbi ilaçet

„thjesht myk“

„myk që përshtatet“

si një gjigand kur mban një fëmijë për dore.


Me ilaçet

më në fund një fitore.


Londër, 26 gusht 2022

12 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page