'Heathrow dhe Gatwick mund të ndalojnë të fluturojnë udhëtarët mbi moshën 60 vjeç ...


'Heathrow dhe Gatwick mund të ndalojnë të fluturojnë udhëtarët mbi moshën 60 vjeç pasi të përfundojë bllokimi'


Idetë radikale mund të jenë të nevojshme për të ringjallur industrinë e linjave ajrore pa rrezikuar jetën


Ndikimi i koronavirusit është duke shkatërruar bizneset në pothuajse çdo industri të imagjinueshme. Por pak përballen me sfidat që bën biznesi i linjës ajrore. Për personat e ngjashëm me Heathrow dhe Gatwick, kriza nuk do të marrë fund kur bllokimi të lehtësohet. Ose edhe kur mbaron. Kurdo që të dyja ato gjëra mund të jenë. Realiteti është që derisa të zbulohet një vaksinë rreziku është i vazhdueshëm që koronavirusi përsëri mund të përshkojë shpejt shoqërinë pasi të përfundojë bllokimi. Dhe shumë kanë frikë se aeroportet e zënë do të lejonin që kjo të ndodhte. Një nga mënyrat kryesore për të ndaluar një valë të dytë të Covid-19 duket se është në të gjithë ne duke qenë mjaft përgjegjës për të vazhduar me distancimin shoqëror. Por në intervistat e sinqerta gjatë ditëve të fundit shefi ekzekutiv i Heathrow, John Holland-Kaye ka paralajmëruar se distanca sociale është thjesht e pamundur në aeroporte dhe aeroplan.

Mund të duket mjaft e thjeshtë për të argumentuar se të gjithë duhet thjesht të ndalojmë fluturimin derisa të gjendet një vaksinë. Por industria e linjave ajrore është thelbësore për ekonominë britanike dhe pa asnjë garanci një vaksinë do të gjendet në çdo kohë së shpejti - ose ndonjëherë për atë çështje - nevojiten ide të reja, ndoshta radikale.

Z. Holland-Kaye ka thënë se "ne duhet të kemi një mënyrë për të siguruar që vetëm njerëzit që kanë rrezik shumë të ulët lejohen në aeroport". Ai nuk ka sqaruar se kush e sheh si rrezik shumë të ulët. Komentet e tij kanë sugjeruar se ai po mendonte më shumë për ndalimin e pasagjerëve që hyjnë në aeroport që mund të kenë virusin, përmes pëlqimeve të kontrolleve të temperaturës.

Duket jashtëzakonisht e padrejtë të lejosh disa grupe në shoqëri të fluturojnë dhe jo të tjerët.

Por për një periudhë kohe kjo mund të jetë ajo që do të duhet, për sigurinë e tyre. Shifrat kanë treguar që vetëm mbi 1% e pacientëve që kanë vdekur në Londër nga koronavirus ishin nën moshën 40 vjeç, ndërsa 87% ishin mbi moshën 60 vjeç.

Ndërsa pasagjerët mbi moshën 60 vjeç nuk mund të jenë më të rrezikuar nga përhapja e sëmundjes, ata statistikisht janë në rrezik shumë më të madh për të vdekur nga sëmundja nëse e kapin atë.

Nëse njerëzit e moshuar, dhe grupet e tjera të rrezikuara, janë ndalur të fluturojnë, ose thjesht këshillohen të mos bëjnë, do të duket e arsyeshme për ata që të shmangin aeroportet derisa të gjendet një vaksinë.

69 views0 comments

Shkrimet e fundit