GRATË SI YJET


  Vladimir Muça

  GRATË SI YJET


  Nga Vladimir Muça


  Yjet në qiell jan si gratë, Në shikim gjithnjë kanë mister; Veshur si xhindet me Lëkurën e Artë Vjedhur nga miti i Odisesë.

  Gratë janë si yjet,miklojnë pa zë, Të joshin në rrugëjetë pa mbarim; Bota coptohet në mijëra peisazhe Me zëra Circesh,Sirenash pelegrin.

  Kur yjet shuhen një nga një Në peisazhe qielli,pa ulërimë, Gruaja ndezur në majë heshte Në sy e zemër të djeg vetëtimë.

  Ndonëse yjet janë si gratë Qielli më mbetet besë e perendisë, Dhe pse shumëherë në imagjinatë Pushtoj gruan,pa zhurmën e mërisë.

  Se gratë janë si yjet, përralltare, Orbitave të humbin në shrate ënderrushi, Ndonëse kryepushtete të çdo imagjinate Në shpirt e mëndje të ulen si askushi.

  Nga vëllimi"Pegasiane"


  #Vladimir #Muça

  6 views

  Shkrimet e fundit