Gjykimet filozofike


AGIM SHEHU

"UDHA PËR TE VDEKJA"


Provoni në mëndjen dhe shpirtin tuaj kënaqësinë që afron mjeshtëria e artit të fjalës, fuqia e mendimit, filozofia e jetës, përvojat e hidhura dramatike në diktaturë të krijuesit...Këto i gjeta te vepra më e fundit e Agim Shehut. Ato i gjen nga fillimi në fund të veprës, por unë zgjodha pak mes tyre, ‘një gotë verë sa për provë’. Duke i lexuar vetë, të tjerët le të shijojnë sa të duan. Gjykimet filozofike të tij janë të gërshetuara në harmoni me ngjarjet, lëvizin sipër e rrotull tyre si retë rrotull maleve.

AGIM SHEHU


(Fragmente të shkurtëra)


"...Bota ka prodhuar shumë idera po komunizmi është i vetmi që ka lindur brënda arkivolit të tij!..”Në emër të popullit je i arrestuar” i thanë kolegut tim piktor në Metalurgji. “Po ku është populli”? thirri ai i hutuar duke u zgjatur duart prangave. Populli shkonte të votonte 99% për diktatorin (pylli