top of page

Frutet e shtetitAstrit Lulushi


A është Shqipëria demokraci ose përmirësimi i fundit i mundshëm në qeverisje? A nuk është e mundur të bëjë një hap më tej drejt njohjes dhe organizimit të të drejtave të shtetasve?

Nuk do të ketë kurrë një shtet me të vërtetë të lirë nëse individi nuk njihet si një fuqi më e lartë dhe e pavarur, nga e cila rrjedh e gjithë fuqia dhe autoriteti e vet, dhe qeveria ta trajtojë në përputhje me rrethanat.

Vëzhguesi e kënaq veten duke imagjinuar një shtet të paktën që mund të jetë i drejtë për të gjithë njerëzit, jashtë e brenda, të rinj e të vjetër, dhe individin t’a trajtojë me respekt, jo si pronë, as si të pasur a të varfër, as nën komandë, por si një fqinj, i cili nuk do të mendonte se ishte në kundërshtim me prehjen e tij nëse disa do të jetonin larg, duke mos u përzier me të, ose të përqafuar prej tij, të cilët përmbushnin të gjitha detyrat e fqinjëve. Një shtet i cili jep këtë lloj fruti dhe e lejon atë të bjerë sapo të piqet, do të përgatiste rrugën për një Shtet akoma më të mirë, të cilin gjithashtu vëshguesi e ka imagjinuar, por ende nuk e ka parë.

13 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page